Abychom vám mohli poskytnout co nejlepší zážitek při prohlížení webu a co nejvíce relevantní informace, používají naše webové stránky soubory cookies. Před dalším používáním našeho webu prosím potvrďte, že souhlasíte s používáním souborů cookies na tomto webu.

Jana Uriel Kratochvílová & Illuminati.ca

16

zář

Jana Kratochvílová a Illuminatica

  • Penzion Putim
    Putim

30

lis

Jana Kratochvílová a Illuminatica

  • Klub Futurum
    Praha
  • 20:00

Jana Kratochvílová je jedna z nejuznávanějších a také nejexcentričtějších českých zpěvaček. Její záběr sahá od popových hitů přes reggae, nejrůznější odnože tvrdé rockové hudby až po experimentální styly. Součástí jejích koncertů je také pozoruhodná vizuální show.

Na začátku své hudební kariéry v 70. letech prošla Jana Kratochvílová několika kapelami i popovými „stájemi“ včetně těch, vedených Petrem Hannigem nebo Františkem Janečkem, zpívala ale i s jazzrockovými formacemi Expanze nebo Jazz Q. Na konci sedmé dekády založila vlastní rockovou kapelu Motor. Roku 1980 vydala svoje jediné československé profilové album. V raných 80. letech pak působila s průkopnickou reggae kapelou Heval. Pro svoji uměleckou nesmiřitelnost a výstřední zjev a způsob vystupování jí totalitní prostředí komunistického Československa házelo klacky pod nohy natolik, že v roce 1984 emigrovala do Anglie. Následoval ji i její umělecký a životní partner Jiří Hrubeš, jeden z nejproslulejších českých bubeníků, známý z kapel Pražský výběr, Žlutý pes nebo Horký dech Jany Koubkové.

Ve Velké Británii přijala Kratochvílová pseudonym Jana Pope, vydala úspěšné album Bohemian a koncertovala v řadě evropských zemí. Po rozvázání smlouvy s velkým vydavatelstvím zvolila nezávislou dráhu, na které spolupracovala s řadou alternativních umělců a postupně „ochutnávala“ nejrůznější hudební styly a žánry, zajímala se ale také o rozmanité filozofické směry a náboženství. Střídala pseudonymy (Z Goddess, Zuru, Heretyka) i názvy svých projektů a kapel, které vždy vedla společně s Jiřím Hrubešem a většinou i dalším českým exulantem, producentem a hudebníkem Pavlem Trnavským. Od roku 2007 se její kapela jmenuje Illuminati.ca a sama zpěvačka užívá přídomku Uriel. V posledním dvacetiletí se stále častěji objevuje na českých klubových i festivalových pódiích a její vystoupení vždy budí velký zájem posluchačů. I po bezmála půlstoletí na hudební scéně totiž dokáže Jana Uriel Kratochvílová překvapit, zaskočit, leckoho i šokovat. V jejím repertoáru kromě hudby z aktuálních nahrávek nechybějí ani některé z nejklasičtějších hitů jako V stínu kapradiny, Publikum tvé jsem já nebo Copánky.

Složení:

Jana Uriel Kratochvílová – zpěv

Jiří „George“ Hrubeš – bicí

Jan „Poky“ Pokorný – baskytara

Vladimir Zotov – kytara

SPOQ – zvuk

MetaDance – tanec

 


Diskografie

Název Rok
Jana Kratochvílová 1980
Jana Pope – Bohemian 1986
Z Goddess – Immortality  1992
Z Goddess – Goddess of Desire  1994
Illuminati – Anarchists Unite  1994
Demonterialize 1996
Law of Illuminati  2002
Uriel 2004
Magica 2007
Imunika Systemica 2014
Matrix Exposed  2014
Ritualica 2014
Spiritica Angelica 2015
New Bohemian  2016
Mantrum Illuminum 2017
Ruby Rose Mayhem 2017
Anarchy & Ecstacy  2021

Jana Uriel Kratochvílová & Illuminati.ca na sociálních sítích

Kontakt

Booking

Booking (zahraniční)

Tour management

Objednávky CD/LP

Joe's Garage Live s.r.o. 

  • IČ: 29138973 
  • DIČ: CZ29138973
  • sídlo a poštovní adresa:
    Terronská 873/3
    160 00 Praha 6–Bubeneč
  • č.ú.: 7293292001/5500 
  • frontman: David Gaydečka